Jaarverslag 2019
AFAS Foundation


De AFAS Foundation inspireert beter doen.
De AFAS Foundation is er voor jou...


...en de AFAS Foundation is er door jou. De liefde van mensen voor kwetsbare medemensen en de passie van mensen om duurzame verbeteringen in de wereld te realiseren, leidden tot prachtige initiatieven die door de AFAS Foundation zijn ondersteund. Kenmerkend voor deze projecten is dat ze op een andere manier ontwikkeling stimuleren. Uitdagingen en problemen worden hierin opgelost door ander leiderschap, door ontwikkeling en gebruik van innovatieve technologie en door anders te denken en te functioneren.


Kerncijfers


Beschikbaar gesteld

€5 mln.Besteed

€4,6 mln.Projecten

59Beschikbaar 2020

€6 mln.Terugblik op 2019Stichting Noordzeeboerderij

Duurzame opschaling zeewierboerderijen met Eco-Anker

Klimaatverandering en de groeiende vraag naar voedsel dagen ons uit om andere oplossingen te vinden. Zeewier kan hier een belangrijke rol in spelen: het is een voedzaam en veelzijdig gewas en is een van de meest duurzame gewassen om te telen. Om de zeewiersector duurzaam op te kunnen schalen, ontwikkelen we binnen dit project een duurzaam anker voor toekomstige boerderijen op zee. 

Om positieve impact te realiseren is het van cruciaal belang dat de groei van de zeewier sector op een duurzame manier gebeurt; rekening houdend met zijn omgeving in plaats van de rekening te leggen bij de omgeving. Het te ontwikkelen eco-anker, dat de boerderij op z’n plek houdt, wordt daarom natuurvriendelijk en gebouwd van veilige materialen voor op zee.Missing Chapter Foundation

Lesmateriaal over kinderarmoede

Maar liefst 378.000 kinderen leven in Nederland in armoede. Dat geeft hen een achterstand op hun fysieke en sociale ontwikkeling die niet meer in te halen is op latere leeftijd. Dit is niet te accepteren in een rijk land als Nederland.

Door middel van een gericht onderwijsprogramma willen wij meer dan 200.000 kinderen in groep 7 en 8 en hun gezinnen bereiken om kinderarmoede te kunnen herkennen en uit de taboesfeer te halen. Indirect worden meer dan 300.000 - 400.000 personen bereikt. Missing Chapter heeft veel inzichten opgehaald op dit vlak en wil dit mét kinderen verder ontwikkelen en vertalen naar een digitaal onderwijsprogramma.
Liliane Fonds

10 jaar steun in Congo


De afgelopen 10 jaar heeft de AFAS Foundation met het Liliane Fonds samengewerkt en zich ingezet voor de lichamelijk beperkte kinderen in Congo. 

In die jaren zijn ruim 35.000 kinderen bereikt. Niet alleen is er directe hulp geboden, maar is er ook aandacht besteed aan het meer inclusief maken van lichamelijk beperkte kinderen in Congo, zijn ze geholpen met het verkrijgen van een baan of dagbesteding.
Onderstaande video is een mini documentaire, gemaakt om de 10 jaar samenwerking in beeld te brengen.Stichting Free a Girl

Pionier Programma tegen Commerciële Seksuele Uitbuiting in Laos


Free a Girl strijdt tegen seksuele uitbuiting van kinderen in India, Nepal, Nederland, Brazilië, Bangladesh, Thailand en door de AFAS Foundation nu ook in Laos! De AFAS Foundation en Free a Girl zijn samen in oktober 2019 een project gestart in Laos met het doel om de komende drie jaar 60 Laotiaanse meisjes uit de verschrikkelijke situatie van seksuele uitbuiting te kunnen bevrijden en nazorg te bieden. Het is een urgent project, omdat het aantal meisjes dat seksueel wordt uitgebuit in Laos groeit. 

Zo werkt de AFAS Foundation


De AFAS Foundation inspireert en doet. Het inspireert jou om beter te doen. Een deel van het succes van AFAS Software gaat naar de AFAS Foundation. Maar hoe wordt dit bedrag goed en bovenal zinvol besteed?


Dat doen we met deze collega's


De AFAS Foundation wordt volledig gedragen door onze AFAS-collega's. Vanuit hun passie om goed te doen zetten zij zich naast hun dagelijkse werk bij AFAS in voor de projecten van de AFAS Foundation. Naast het onderstaande kernteam hebben alle collega's de mogelijkheid om een project te begeleiden dat ze na aan het hart ligt. 

Gerben Eversdijk

Directeur

Erik van de Ven

Vice-voorzitter

Roos van der Spek

Operationeel Manager

Marko Filipovic

Inspirator

Piet Mars

Penningmeester

Bas van der Veldt

InspiratorCollega's als projectleiders

In 2019 hebben 27 collega's zich namens de AFAS Foundation ingezet voor een project


Door AFAS medewerkers als projectleider te betrekken bij het werk van de AFAS Foundation krijgen zij de mogelijkheid om zich, naast hun dagelijkse werkzaamheden, in te zetten om de wereld een stukje mooier te maken.Bekijk het jaarverslag


Benieuwd naar het complete jaarverslag? Ga naar de downloadpagina en download het jaarverslag.