Jaarverslag 2017

AFAS Software


Welkom op het online jaarverslag van AFAS Software over 2017!
We hebben onze cijfers op een leuke en behapbare manier voor je gepresenteerd. Zoek je een verdieping in de cijfers? Via een interactief dashboard kun je zelf selecteren waarover je meer wilt weten, of download ons volledige verslag onderaan de pagina. Veel plezier!

Kerncijfers

Groei zet onverminderd door!

2017 is in alle opzichten een succesvol jaar geweest voor AFAS Software. In het jaar dat de contouren van ons nieuwe pand zichtbaar worden, is de omzet gegroeid naar 121 miljoen euro. Dit is een stijging van 13% ten opzichte van vorig jaar. De winst groeide met 18% tot 54 miljoen euro. Het aantal medewerkers groeide in 2017 naar 437, 7% meer dan in 2016. "De status quo doorbreken, in een constante staat van vernieuwing verkeren, wars zijn van teveel regeltjes en met een gezonde dosis enthousiasme en liefde bezig zijn met medewerkers en klanten: hét recept voor een succesvolle business!"

Bas van der Veldt, CEO AFAS Software


Terugblik 2017

Klantsucces als belangrijke pijler

In 2017 hebben we ons opnieuw tot doel gesteld om onze bestaande klanten nóg beter te helpen om succesvol te zijn met onze producten. De interne organisatie is zich er meer dan ooit bewust van dat structurele aandacht de enige manier is om klanten de vruchten te laten plukken van automatisering en de mogelijkheden van business intelligence. In veel opzichten was 2017 een prachtig jaar waarin we onszelf maar ook zeker onze klanten opnieuw verbeterd hebben! 

                     Terugblik 2017 in vogelvlucht

Strategie

Bezig zijn met nu, straks en later!

Het gaat goed met AFAS, ook in 2017 is er weer grote vooruitgang geboekt. Elk jaar komt het marktleiderschap een stapje dichterbij. Dat wil niet zeggen dat er niet nog genoeg dingen zijn die we beter willen en kunnen doen. Zo onderkennen we de uitdagingen op het gebied van veranderende klantverwachtingen, nieuwe concurrenten, succesbeheer en de balans tussen het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en de ontwikkeling van Profit Next. 

MVO

Verantwoord Verder

Verantwoord Verder, een initiatief dat we als AFAS al jarenlang uitdragen. Teruggeven aan onze omgeving en de maatschappij. In dat kader is vooral de AFAS Foundation actief. Verantwoord Verder heeft ook te maken met bewust omgaan met het milieu en onze medewerkers. 

AFAS Foundation

Ook de AFAS Foundation groeit door. Bekijk de belangrijkste cijfers van de AFAS Foundation.
Vraag het aan Team Controlling

Transparantie staat bij AFAS hoog in het vaandel! Heb je naar aanleiding van ons jaarverslag, een vraag of opmerking over onze resultaten, of wil je gewoon meer weten hoe wij onze cijfers zo snel kenbaar kunnen maken? Stuur je vraag in of kom naar onze inspiratiesessie 'boekhouden met het licht uit'!