Kerncijfers

AFAS groeit als bedrijf gestaag door en dat geldt ook voor het aantal medewerkers. De AFAS Academy draait op volle toeren en iedere maand schuiven er weer medewerkers door vanuit deze kweekvijver richting andere afdelingen. Bij het aannamebeleid geldt onverminderd dat er meer gekeken wordt naar de potentie van een nieuwe medewerker dan naar de capaciteiten waar hij of zij al over beschikt.

De tevredenheid onder AFAS medewerkers is hoog. In een jaarlijks gemeten onderzoek gaf 98,7 procent van de medewerkers aan plezier in het werk te hebben en 97,1 procent liet weten AFAS een uniek bedrijf te vinden. Punt van aandacht is de balans werk/privé. De huidige 24/7-economie en de continue connectiviteit maakt dat mensen moeite hebben met het loslaten van het werk.

Productiviteit

Op het gebied van in- en uitstroom is er dit jaar veel gebeurd. In 2016 solliciteerden ruim 700 kandidaten op een vacature waarvan er uiteindelijk 57 zijn aangenomen. Dertig stagiaires en vijftien minorstudenten verrichtten onderzoek bij AFAS. 32 medewerkers zijn uit dienst gegaan. Eind 2016 stond het totale aantal medewerkers van AFAS op 408. De productiviteit per medewerker is gestegen van 268.000 euro in 2015 naar 297.000 euro in 2016.

Meer over de ciifers en de AFAS Academy vind je in het downloadbare jaarverslag in pdf.